Стартираха номинациите за "Спортист на годината на Община Плевен" за 2023 година

Спорт

15-12-2023, 11:46

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Регламентът за класацията е утвърден от кмета д-р Валентин Христов по предложение на 9-членна комисия

Номинациите за "Спортист на годината на Община Плевен" за 2023 година вече започнаха. По традиция ще бъдат наградени изявени състезатели в следните категории: „Спортист на годината” (без възрастови ограничения), „Перспективни състезатели” (до 14 години), „Отбор на годината” и „Треньор на годината”. В първите две категории могат да се включат както индивидуални състезатели, така и спортисти от колективните спортове, които са отличени с индивидуални награди на официални първенства и/или са част от националните отбори по съответния спорт.

Регламентът за класацията е утвърден от кмета д-р Валентин Христов по предложение на 9-членна комисия с председател Росен Височков – общински съветник. В състава на комисията са общински съветници, служители от отдел "Спорт" в Община Плевен, представители на Спортното училище „Георги Бенковски“ и на ММС.

В срок до 22.12.2023 г. спортните клубове от община Плевен могат да номинират свои изявени състезатели, отбори и треньори. След този срок ще бъде съставена анкетна карта с номинираните. Анкетните карти ще бъдат изпратени до спортните клубове от община Плевен и до членовете на комисията за провеждане на класацията. Попълнените карти се представят до 08.01.2024 г., след което комисията ще обобщи резултатите и ще определи победителите и подгласниците в четирите категории.

Спортните клубове могат да предложат за почетни награди спортни деятели, които са юбиляри през 2023 г. Комисията има право да предложи за награди и лица и спортни организации, допринесли за популяризиране на масовия спорт в община Плевен през 2023 г.

Официалната церемония по награждаване на призьорите в класацията "Спортист на годината на Община Плевен" за 2023 г. ще се проведе на 25.01.2024 г. от 18.30 ч. в зала "Катя Попова".

Пълният регламент на класацията е публикуван на интернет страницата на Община Плевен, меню Дейности/Спорт/Спортист на годината: https://pleven.bg/bg/sportist-na-godinata/reglament-za-klasatsiyata-sportist-za-2023-godina-na-obshtina-pleven