Полицаи от ОДМВР – Плевен участваха в лекционен курс с ученици на ПГРТО

Мисия

15-12-2023, 10:18

Снимка:

МВР

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Работа на служителите на МВР с децата в училищна среда е приоритет и неделим елемент от системата за превенция на престъпността

В изпълнение на разпореждане на Министерството на вътрешните работи във връзка с Националната превантивна програма "Предпазване на младите хора от престъпления" за учебната 2023/2024 г. , полицейски служители от ОДМВР – Плевен съвместно с представители на Регионално управление на образованието – Плевен, Общински център по наркотичните вещества и Местната комисия за борба с трафика към Община Плевен проведоха лекционен курс с ученици от ПГРТО. 

В Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване - Плевен /ПГРТО/ бе организиран лекционен курс с учениците от 12 клас. Бяха представени темите: „Превенция на трафика на хора“ – видовете трафик на хора и тяхната превенция, „Превенция на престъпления против собствеността“ – предпазване на младите хора от престъпления, „Превенция на употребата на наркотични вещества“ – установени в практиката начини за склоняване към употреба на наркотични вещества и участието в схеми за разпространяването им.