Ден на отворени врати в Дневен център за пълнолетни лица с увреждания

Животът

12-12-2023, 12:47

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Събитието е организирано по повод предстоящите коледни празници

В деня на отворени врати  заместник областният управител Александър Йотков посети Дневния център за пълнолетни лица с увреждания в Плевен.

Събитието е организирано по повод предстоящите коледни празници и има за цел да представи тематичните ателиета "Работилница за коледни сувенири" и "Работилница за коледни кексчета".

Картички и сувенири, ръчно изработени от младежите, посещаващи центъра, се предлагаха на Благотворителен коледен базар. Събраните средства ще бъдат използвани за подпомагане дейността на социалната услуга.

На събитието присъстваха представители на дирекция "Социално подпомагане", Висше военновъздушно училище "Г. Бенковски", Медицински университет, представители на организации и фирми, съпричастни към дейността на центъра, доброволци, близки  и приятели.

Директорът на Дневния център за пълнолетни лица Анелия Цонева разказа на  Александър Йотков за специализираната услуга, която предоставят. В момента центърът се посещава от 32 пълнолетни потребители, на които се осигуряват възможности за социални контакти, подкрепа от специалисти, грижа от кинезитерапевт, занимания в ателиета, паневритмия, йога, различни игри и екскурзии.

Това е място, в което има много усмивки и позитивна енергия, а младежите от центъра, се нуждаят от повече общуване и внимание. Затова всеки е добре дошъл при тях. Със сигурност ще получи много любов и топли прегръдки!