Какво време ни очаква през новата седмица?

Животът

10-12-2023, 07:50

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Рязко захлаждане в края на предстоящата седмица

В неделя призори отново видимостта покрай водоеми, в котловини и низини ще е намалена. Около обяд и в ранния следобед слънцето има най-голям шанс да се покаже. По-късно в хода на деня облаците от запад ще се увеличават и вечерта по планините на Западна България ще прехвърчи слаб сняг. Дневни температури – между 3 и 8 градуса. Това сочи прогнозата на Нова телевизия.

Времето ще се задържи без особени промени до средата на следващата седмица. Размит фронт с краткотрайни валежи от дъжд в равнините и сняг по планините ще премине в нощта на понеделник срещу вторник. Дните до сряда ще са с променлива облачност, с мъгли сутрин, с повече разкъсвания около и след обяд. Температурите до четвъртък ще се повишават и ще достигат около и малко над 15 градуса в обичайно топлите райони.

През втората половина на седмицата обаче, предстои поредна валежна обстановка. В четвъртък ще започнат валежи от дъжд от север на юг. В петък и събота с понижаването на температурите дъждовете ще преминават в сняг. До неделя ще превали в планините, по високите места в Западна България, в западния и централния Предбалкан и тук-там в Североизтока. Краят на седмицата ще е осезаемо по-студен.