Плевен грейна в коледна украса (Снимки)

Плевен

06-12-2023, 15:43

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

И тази година Плевен посреща коледните и новогодишни празници с две елхи на централния площад

И тази година Плевен посреща коледните и новогодишни празници с две елхи на централния площад "Възраждане" - естественото близо 10-метрово дърво и конусна елха, която създава празнично настроение на Коледния базар. Естествената елха е украсена със стотици лампички в цветове на празника - зелено и бяло. Конусът е в цветни коледни топки. За празниците е осветена и Оркестрината в Градската градина.

На площад "Възраждане" отново са поставена специалната пощенска кутия за коледните писма на децата с желания за подаръци, заедно с фигурите на джуджетата. Монтираната до тях светеща арка с цифрите на идващата нова 2024 година е предпочитано място за снимки.

Дядо Коледа и Снежният човек са другите "гости" на площад "Възраждане" в дните преди празниците, в коледна украса са и част от дърветата по центъра.

Допълнителна коледна арка посреща плевенчани и гостите на града откъм жк "Сторгозия". Светлинна украса създава настроение и в района на кръговото кръстовище и надлеза към жк "Сторгозия", както и по централните улици.

Част от празничната атмосфера в града е и традиционният Коледен базар, който ще посреща посетители в дните до 3 януари 2024 година.