Лекоатлетът Тихомир Иванов започна благотворителна инициатива

Спорт

05-12-2023, 08:15

Снимка:

Тихомир Иванов/Facebook

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Средствата ще бъдат насочени за лечението на Симона Цветанова от Плевен

Лекоатлетът Тихомир Иванов постави началото на благотворителна инициатива, която озаглави "11 крачки преди скока". Състезателят обяви, че ще опита да прави по 11 000 крачки всеки ден през декември, като на всеки хиляда ще дарява по 11 лева.

Средствата ще бъдат насочени за лечението на Симона Цветанова от Плевен. Младата жена е с множествена склероза и минава през роботизирана рехабилитация с локомат, като целта е да укрепне и да може да се движи самостоятелно.

"Познавам Симона отдавна и наскоро съдбата ме срещна с нея. Избрах да я подкрепя, защото съм впечатлен от желанието ѝ да преодолее изпитанието, пред което е изправена", каза Иванов. "От там идва и символиката с 11-те крачки, които аз правя преди всеки свой скок в леката атлетика. Всеки човек има своите 11 крачки и всеки има своите цели, към които се засилва и скача. Искрено се надявам, че през декември много хора ще ме последват и ще започнат да се движат, да правят хиляди крачки всеки ден и да даряват - кой колкото може", добави плевенчанинът.

В профилите си в социалните мрежи той показа и начините за дарение за каузата на Симона Цветанова.