Повишиха и наградиха военнослужещи от 12-та авиационна база

Животът

04-12-2023, 16:28

Снимка:

12-та Авиационна база

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Днес в 12-та авиационна база в гр. Долна Митрополия се проведе общ строй, на който бяха обявени заповеди за повишаване във военно звание на военнослужещи, назначаване на длъжности и награждаване на личен състав.

Командирът на 12-та авиационна база – полковник Петър Банков връчи новите пагони на военнослужещите. В изпълнение на заповед на Министъра на отбраната на военна служба е приета Анна Аврамова, присвоено военно звание „лейтенант” и назначена на длъжност „Началник на група административно-правно осигуряване и връзки с обществеността”.

Със заповед на Командира на Военновъздушните сили първо сержантско звание „младши сержант” е присвоено на ефрейтор 2-ри клас Иван Краев.

Със заповед на командира на военно формирование 52090 в звание „старшина” е повишен старши сержант Иван Иванов, а в звание „ефрейтор 1-ви клас” е повишен редник 3-ти клас Дарин Донков.

На нови длъжности са преназначени редник 3-ти клас Илияна Господинова и редник 3-ти клас Ивайло Митев.

Обявена бе заповед на командира на военно формирование 52090 за награждаване на военнослужещи. За проявена воинска доблест и отговорност при извършване на неотложни аварийно-спасителни работи по извличане на заседнали автомобили и снегопочистване на пътя от с. Брестовец до с. Беглеж - област Плевен на 27.11.2023 г. и 28.11.2023 год., са наградени с „обявяване на благодарност” подполковник Велемир Велев, капитан Станислав Славчев, ефрейтор 2-ри клас Бисер Тончев, редник 3-ти клас Йордан Димитров и редник 3-ти клас Веселин Бошняков.