Представители на американска компания посетиха ВВВУ "Георги Бенковски"

Мисия

04-12-2023, 08:15

Снимка:

ВВВУ "Георги Бенковски"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Обсъдена бе възможността за изграждане на тренировъчен център за подготовка на пилоти и технически състав за използване на изтребителна авиация

ВВВУ "Георги Бенковски" град Долна Митрополия беше домакин на работна среща с представители на американската фирма "Draken" в рамките на краткосрочно посещение в Република България.

В състава на делегацията са включени господин Хосе Монтегудо - директор "Бизнес развитие" на фирмата, Леонард Дик - вицепрезидент и ръководител на Румънския тренировъчен център за F-16 и Дейвис Уилмот 0 консултант на фирмата за България.

Основните въпроси, които бяха разгледани при посещението са свързани с възможността за изграждане на тренировъчен център за подготовка на пилоти и технически състав за използване на изтребителна авиация (FATC).

От страна на домакините, полковник Андриян Колев, заместник-началник на училището , запозна гостите с учебно-материалната база на училището и възможността за изграждане на тренажор F - 16 - блок 70 за обучението на курсантите и студентите, а така също и за взаимодействието на училището с фирма "Локхийд Мартин".

Бяха обменени мнения и за реализирането на проекти в областта на реактивната авиация.

Делегацията посети и 12-та авиобаза, където разгледа тренажор "Пилатус" за обучението на курсантите от специализация "Летец-пилот".