Добрата новина: Дарител осигури всички нужни продукти за 48 семейства на деца от училището в Пордим

Животът

01-12-2023, 22:25

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Националното сдружение на сираците в България прекратява инициативата за събиране на хранителни продукти за 48 семейства на 136 деца от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" град Пордим.

На 28 ноември от Сдружението и училището се обърнаха с молба в социалните мрежи и медиите за помощ към добри хора, които да осигурят трайни хранителни продукти като олио, ориз, боб, леща, захар, сирене, кашкавал, колбас, пастет, лютеница и кутия вафли, за да може децата през ваканцията да посрещнат предстоящите Коледни и Новогодишни празници с храна на трапезата.

"След молба и разговор с ръководството на ресторанти "Стария Чинар" във Варна собственикът на веригата ресторанти реши да зарадва всички семейства и да осигури необходимите хранителни продукти. Създадена е организация с хладилен камион през следващите дни трайните хранителни продукти да бъдат доставени лично до училището в град Пордим", съобщи председателят на НССБ Слави Михайлов.

Това е и причината от Сдружението да обявят "стоп" на кампанията и да призоват всеки, който е решил да помогне към тази инициатива, да пренасочи подкрепата си към други инициативи, за да може да се помогне на повече хора.

"Сдружението на сираците и училищното ръководство в лицето на директора Емилия Василева изказват огромна признателност и благодарност към ресторанти "Стария Чинар" във Варна за това, че оказаха огромна подкрепа към децата и семействата. Чудото на Коледа се случи благодарение на огромното сърце на тези хора. Пожелаваме им да бъдат още по успешни и да продължават да ни учат към това да правим добро.", каза още Михайлов.

Слави Михайлов допълни, че подкрепата на ресторанти "Стария Чинар" Варна не е еднократен акт към училище и през изминалата 2022г. два дни над 30 ученици и учители са вечеряли безплатно в ресторантите по време на участието им в националния Детски фолклорен конкурс "Диньо Маринов", на който спечелиха престижни награди и отличия.

"Доброто съществува, само трябва да го искаме и правим със сърце", споделиха Слави Михайлов и Емилия Василева.