Медицински университет - Плевен дипломира 44-ти випуск млади лекари (Снимки)

Мисия

01-12-2023, 15:00

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Специален гост на церемонията беше Димитър Бербатов

Тържественият ритуал по връчване на дипломите на 128 абсолвенти от випуск 2023 на Факултет "Медицина" в Медицински университет – Плевен се състоя на 1 декември в салона на Драматично-куклен театър "Иван Радоев".

По покана на академичното ръководство на Университета гост на церемонията беше областният управител Виолета Иеремиева, информират от пресцентъра на областната администрация. Присъстваха представители от академичната общност от цялата страна, а специален гост беше Димитър Бербатов.

Тържественото събитие откри проф.д-р Сергей Илиев – декан на факултет "Медицина". Ректорът проф.д-р Добромир Димитров поздрави дипломантите и подчерта, че за да бъдеш добър лекар, преди всичко трябва да си добър човек.

След като си направи снимка в всички млади лекари, Димитър Бербатов им разказа мотивиращи истории от своя живот с пожелание никога да не се отказват да търсят отговори в трудните моменти, а амбицията им винаги да е подкрепена с постоянство.

Пълната отличничка на випуска и носителка на "Златен Хипократ" Симона Аврамова благодари  във вълнуващото си слово на академичното ръководство, на преподавателите, на семейството и колегите си.

Младите лекари положиха Хипократова клетва, след което проф. д-р Добромир Димитров връчи дипломи и награди на 28 –те отличници от випуска, заедно с Димитър Бербатов, който подари на всеки от тях своята автобиографична книга „По моя начин”.

Дипломите и наградите на останалите абсолвенти бяха връчени от ръководството на факултет "Медицина".

Емоционален фон на празника създадоха изпълненията на Общински хор "Гена Димитрова".