Четири българчета, сред които Росица Денчева и Йоана Константинова, се класираха за 1/4-финалите на двойки на "Еди Хер"

Спорт

30-11-2023, 10:15

Снимка:

БФТенис

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Това е едно от най-силните и престижни състезания по тенис за възрастовите групи от 12 до 18 г.

Росица Денчева, Елизара Янева, Ива Иванова, Йоана Константинова и Илиян Радулов се класираха за четвъртфиналите на двойки на турнира на клей "Еди Хер" в Бредънтън, Флорида (САЩ) - едно от най-силните и престижни състезания по тенис за възрастовите групи от 12 до 18 г. Надпреварата за юноши и девойки до 18 г. от категория J300 на ITF.

Европейските шампионки на двойки за девойки до 16 г. Росица Денчева и Елизара Янева, поставени под №3 в схемата, победиха Яна Салах от Египет и Нели Волберг от Швеция 6:3, 6:7(6), 10-3. За място на полуфиналите Денчева и Янева ще играят срещу българката Йоана Константинова и Теодора Костович от Сърбия.

Константинова и Костович, поставени под №5, се наложиха над Тейтъм Еванс и Виктория Осуигве от САЩ 6:2, 2:6, 10-6.

Поставените под №2 Ива Иванова и Алиса Октябрева от Русия елиминираха американките Кристаша Макнийл и Акаша Урхобо с 3:6, 6:0, 10-3. На четвъртфиналите Иванова и Октябрева ще играят срещу Ева Йонеску от Румъния и Дуру Соке от Турция.

Поставените под №1 на двойки при юношите Илиян Радулов и Родриго Пачеко Мендес победиха Изан Валиенте и Роджър Фера от Испания 6:2, 6:2. За място на полуфиналите Радулов и Мендес ще играят срещу Тимофей Дерепаско и Даниил Сарксян от Русия.

Иван Иванов и Якопо Васами от Италия отстъпиха на №4 в схемата Себастиан Ериксон от Швеция и Максим Мрва от Чехия 2:6, 6:7(1).

По-рано вчера Илиян Радулов и Иван Иванов при юношите и Ива Иванова, Елизара Янева и Росица Денчева при девойките се класираха за осминафиналите на сингъл.

Поставеният под №2 на сингъл при юношите Радулов победи с 6:1, 6:3 Хю Уинтър от Австралия. На осминафиналите Илиян ще играе срещу Макс Шьонхаус от Германия.

Иванов се наложи с 2:6, 6:2, 6:2 над №9 в схемата и шампион на Германия до 18 г. Ласе Поертнер. За място на четвъртфиналите Иван ще играе срещу Лука Преда от Румъния.

Поставената под №8 на сингъл при девойките Иванова победи Акаша Урхобо от САЩ с 6:4, 6:3. На осминафиналите Ива ще играе срещу Елена Бертеа от Румъния.

№11 в схемата Янева се наложи с 6:4, 6:4 над Анастасия Фирман от Украйна. На осминафиналите Елизара ще играе срещу №5 в схемата Теодора Костович от Сърбия.

Поставената под №12 Денчева елиминира с 6:3, 6:3 Хания Аман Минхас от Пакистан. За място на четвъртфиналите Росица ще играе срещу №6 в схемата Уакана Сонобе от Япония.