Болница за плюшени мечета отново отваря врати в Плевен

Животът

29-11-2023, 12:02

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Всички бъдещи лекари ще бъдат подготвени да се справят с основните заболявания при плюшените играчки

Тази събота и неделя Панорама Мол отново ще бъде домакин на една от най-големите и обичани от децата кампании на Асоциация на студентите-медици в Плевен - "Болница за плюшени мечета".

"Какичките и батковците от АСМБ ще прегледат и излекуват всеки пристигнал плюшен пациент, като освен с рецепта за другарчето може да си тръгнете и с изненада", информират отрганизаторите. 

Болницата за плюшени мечета отваря врати на 2 и 3 декември. Бъдещите лекари ще ви очакват в своите "кабинети" пред детски център "Щуроландия" в Панорама Мол от 10:00 до 16:00 ч.

***

За дванадесета поредна година Асоциацията на студентите медици България, съвместно със студенти от медицинските университети в София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен и Стара Загора организират и провеждат тази инициатива на територията на страната.

“Болница за плюшени мечета” е проект, насочен към деца на възраст 3-9 години. Целта е с игри и забавления да се покаже на малчуганите, че посещенията при лекаря не са толкова страшни, както и че болестта е нормална част от живота и те не трябва да се страхуват да я преодолеят.

Същевременно кампанията помага и на студентите да се запознаят отблизо с детските страхове, вълнения и да се опитат отсега да изградят връзката лекар – дете (пациент), по правило основаваща се на взаимно доверие и топлота.