От ВиК - Плевен обясниха каква е ситуацията с водоснабдяването

Животът

27-11-2023, 09:50

Снимка:

pixabay

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Падналият мокър сняг през почивните дни причинил множество аварии на електропреносната мрежа, а от там и проблеми с водоснабдяването

От "Водоснабдяване и канализации" ЕООД информираха каква е ситуацията с водоснабдяването в област Плевен.

"Падналият мокър сняг през почивните дни причини множество аварии на електропреносната мрежа, а от там и проблеми с водоснабдяването на 24 селища в област Плевен и в град Плевен. Селищата са: Долна Митрополия, Тръстеник, Обнова, Сухаче, Лепица, Червен бряг, Върбица, Горни Дъбник, Крушовица, Бреница, Търнене, Бъркач, Садовец, Дисевица, Долни Дъбник, Победа, Бохот, Тодорово, Ралево, Къшин, Брестовец, Ласкар и Николаево", заявиха от дружеството.

"Проблеми със захранването с питейна вода област Плевен има и в този момент. От водоснабдителна група Черни Осъм не постъпват никакви водни количества. Не идва вода и от водоснабдителна група "Крушовица", тъй като не е възстановено ел. захранването на далекопровод "Водоема" към помпената станция. Смущенията в ел. захранването и множеството прекъсвания на тока доведоха до аварии и на много места ВиК съоръженията излязоха извън работен режим. Екипи на Дружеството продължават работа по отстраняването на авариралите съоръжения. След пълното възстановяване на ел. захранването очакваме ситуацията с водоснабдяването да се нормализира", допълват от ВиК - Плевен.