Спасиха деветима младежи от Плевен, бедстващи край Беклемето

Животът

26-11-2023, 17:03

Снимка:

pixabay

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Осем момчета и едно момиче на възраст 18-19 години тръгнали да преминават прохода, въпреки множеството предупреждения

Деветима туристи от Плевен, които бедствали на билото на Стара планина, при чешма "Еделвайс" на Троянския проход, са спасени от снежните преспи и са свалени до града. Става дума за осем момчета и едно момиче на възраст 18-19 години.

"С огромно облекчение споделям, че бедстващите млади хора при чешма "Еделвайс" на Троянския проход, вече са в безопасност. Огромна е благодарността ни към известния троянски предприемач Светослав Дочков и тези, които помогнаха да бъдат изведени с шейни младежите от двуметровите преспи в критичната за здравето, а може би и за живота им, ситуация. Началникът на РУ на МВР Ивайло Славков и Началникът на Районна служба "Пожарна безопасност" Петър Петров лично прибират младите смелчаци към Троян. Вярвам, че екстремното преживяване ще им бъде за урок. За нас остават тревогата за живота им и за рисковете пред хората, които участваха в тяхното спасяване", написа кметицата на Троян Донка Михайлова на профила си във Фейсбук.

По-рано тя информира, че младежите тръгнали да преминават прохода, въпреки множеството предупреждения и без да преценят, че това коства значителни средства и отклоняване на техника от важни дейности по почистването на общината.