В Областната адмнистрация се проведе регионален форум по предучилищно образование

Мисия

23-11-2023, 13:45

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Събитието се организира от Регионално управление на образованието - Плевен и е част от националната програма "Хубаво е в детската градина"

Регионалният форум по предучилищно образование на тема "Иновативните детски градини – традиция и иновации в действие", който се проведе в зала "Плевен" на Областната администрация е организиран от Регионално управление на образованието  Плевен и е част от националната програма "Хубаво е в детската градина".

На откриването на събитието  присъства зам. областният управител Николай Абрашев, който поздрави участниците и изрази своето уважение към хората, които първи подават ръка на нашите деца, за да ги поведат по пътя към успеха.

Целта на форума е да се популяризират постигнатите качествени резултати от прилагането на иновативни програмни системи, педагогически модели и практики в детските градини, както и създаване на регионални мрежи от иновативни образователни институции и тематични професионални общности на иновативни и творчески педагогически специалисти, работещи в системата на предучилищното образование в областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен.

В събитието взеха участие представители на Министерство на образованието, експерти от РУО Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен, директори на детски градини от петте области, а модератор на форума беше доц.д-р Емил Бузов.

Участниците споделиха своя опит в прилагането на иновативни и интегриращи модели за изграждане на творческа и интерактивна среда, модели и практики за провеждане на дейности в и извън детската градина, за включване на родителите и заинтересованите партньори.

Програмата включва и работа във фокус групи в работни ателиета с цел обсъждане и дефиниране на критерии за оценка на иновативни проектни предложения  и индикатори за измерване на резултатите от прилагане на иновациите.