ДФСГ "Интелект" отбеляза Седмицата на предприемачеството

Животът

21-11-2023, 10:02

Снимка:

ДФСГ "Интелект"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Тази година възпитаниците на гимназията се включиха в онлайн маратон от разговори с 10 български предприемачи

За поредна година ДФСГ “Интелект“ отбеляза Седмицата на предприемачеството, която е международна кампания, имаща за цел да подпомогне младите хора да развиват предприемаческо си мислене, да генерират бизнес идеи и проявят креативност. В рамките й се организират редица събития, които ги мотивират към нови решения на съществуващи проблеми.

Тази година възпитаниците на ДФСГ "Интелект" се включиха в онлайн маратон от разговори с 10 български предприемачи. Велина Гетова - основател на NotYourTherapy- разкри как може да си психотерапевт и предприемач едновременно, Мая Златанова - съосновател на Findmecure разказа за историята на едно голямо предизвикателство с клинични проучвания, Данаил Коев - съосновател на VEDA Accounting акцентира върху това как счетоводството помага на бизнесите.

Съоснователят на Ucha.se - Андрей Райков говори за историята на успеха на популярния сайт, а Огнян Попов – основател на ViaBank допълни акцентите с още няколко истории на сериен предприемач. Участваха още Яна Петрова – основател CoKitchen , Александър Грозданов – съосновател на Dextrophobia и Милица Зикатанова – основател на винарна Вила Мелник, която представи на вниманието на учениците как се създава туристическа дестинация. Светослав Димов, който е управител в DEV.BG представи начините за създаване на топ бранд за работа в IT сферата.

Визията на организаторите е да запалят искрата на предприемаческото мислене у учениците чрез споделяне на реалните примери – да вдъхновяват, ангажират, обучават и свързват хората чрез предприемачество.

В срещите се включиха и преподаватели от ДФСГ "Интелект" - Михаела Карамфилова, Йоана Лазарова, Денка Недялкова, Силвия Динева, Кунка Найденова, Галя Димитрова, Лариса Недялкова, Деница Георгиева.