Отново смърт на пътя в Плевенско

Крими

20-11-2023, 11:46

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Водачите на двата автомобила са с наранявания, без опасност за живота

Пътник в лек автомобил е загинал след челен удар на изхода на град Кнежа в посока град Бяла Слатина, съобщават от МВР.

На 17 ноември в 13:40 часа чрез "НССПЕЕН-112" в полицията е получен сигнал за настъпило ПТП, при което има пострадали лица. Местопроизшествието незабавно е посетено от полицейски екип. Извършен е оглед и е установено, че 48-годишен водач на "Ситроен Ксара" в ляв завой е изгубил контрол над лекия автомобила. Колата е навлязла е в лентата за насрещно движение и се е блъснала челно в правилно движещ се в обратна посока товарен автомобил "Мерцедес Спринтер", управляван от 54-годишен.

Вследствие на произшествието е починал пътник на предна дясна седалка в лекия автомобил – 32-годишен. Трупът му е приведен в КСМД - Плевен за аутопсия.

Водачите на двата автомобила са с наранявания, без опасност за живота. Изпробвани са за употреба на алкохол и наркотични вещества като пробите са отрицателни.

Съдействие на място е оказано от екип на РСПБЗН – Кнежа.

Предстои назначаване на съдебно - медицинска, съдебна и автотехническа експертизи. Превозните средства се намират на съхранение в двора на РУ- Кнежа. Образувано е досъдебно производство.  Работата продължава разследващ полицай.