Любомир Минчев след загубата от ЦСКА: Издънихме се при борбите в нападение

Спорт

20-11-2023, 08:18

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Разочарован съм от Андрю, заяви наставникът на Спартак

Старши треньорът на Спартак Плевен Любомир Минчев коментира причините за поражението от ЦСКА в София.

"Армейците" надвиха плевенчани с 83:79 и се изравниха с Балкан с баланс 5-2 на второто място във временното класиране. Загубата пък бе трета поредна за Спартак в шампионата и четвърта такава във всички турнири, като тимът имат и три победи.

"Взеха ни доста борби в нападение, второто полувреме може би по-малко, но за мен в това не се справихме. Георги Боянов взе два пъти повече от средното, до полувремето те имаха толкова в нападение, колкото средно за мач. В това се издънихме.

В началото допуснахме някои точки на контраатака и това са лесни точки, които им дадоха някаква преднина, не беше голяма. Макар да играхме по-слабо през първото полувреме, бяхме в мача, това казах и на играчите. Това беше положителното.

През второто полувреме и в нападение играхме по-добре, имахме добър спейсинг, вкарахме и тройки, което ни помогна да се върнем и да поведем.

По принцип не ми харесва нападението да зависи от един или двама играчи, но съм доста разочарован от Андрю. Това, което играе в момента, няма нищо общо от това, което беше при мен (б.р. в Трепча). Реално ние сме без основен център, това е по-трудно и за външните играчи. Липсва ни играта с повече енергия и по-голяма скорост от центъра.

Имаме доста проблеми в защитата в преход, това идва от една страна и от високите, но да не обвинявам само тях, от външните също. Първото полувреме получихме 18 точки от контраатака, което е прекалено много. Бавно се връщахме след борба и оставихме някои отворени стрелби.“, коментира Минчев