Карлос Насар: Тренирам двойно повече

Спорт

19-11-2023, 10:58

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

19-годишният мегаталант сряза ахилес в началото на май и много хора го бяха отписали за силно и бързо завръщане в спорта

Карлос Насар, който е световен и европейски шампион, както и световен рекордьор по вдигане на тежести, обяви в интервю пред "Фокус", че след завръщането си от тежката контузия (срязване на ахилес), тренира два пъти повече, за да осъществи мечтата си да стане олимпийски шампион.

"В момента тренирам повече от преди контузията. За олимпийски шампион натоварването ми трябва и е двойно, за да се случи това нещо. Правя по 2 тренировки на ден по 3-4 часа. На тренировка вдигам по 20-30 тона", разкри Насар, добавяйки, че за ден това са поне около 50 тона (2 тренировки).

"Мога да кажа, че вече мога да постигам резултатите, които преди постигах, макар и с травмата, но това ще отшуми рано или късно и вече не ми пречи толкова за състезанията", коментира още надеждата ни в щангите за Игрите в Париж.

19-годишният мегаталант сряза ахилес в началото на май и много хора го бяха отписали за силно и бързо завръщане в спорта. Щангистът ни обаче се завърна с двубой от 365 кг на мемориалния турнир "Милен Добрев" в Пловдив, а наскоро записа и 385 кг в германската Бундеслига за своя отбор ТШФ Хайнсхайм (това е само 10 кг под световния му рекорд в двубоя, постигнат на ЕВРО 2023 в Ереван - точно преди да среже ахилеса).