"Ден на отворени врати" се проведе в 5-то бригадно командване – Плевен (Снимки)

Животът

18-11-2023, 08:47

Снимка:

5-то бригадно командване – Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Млади приятели на формированието разгледаха с интерес развърнатите учебни места и разговаряха по въпроси, свързани с военната професия

На 17 ноември във войскови район 1163 в град Плевен, се проведе "Ден на отворени врати" по случай празника на Сухопътните войски 19 ноември.

В рамките на Деня на отворените врати, на специално развърнати места, посетителите имаха възможността да видят отблизо развърнати следните учебни центрове 7,62мм АК, 9мм ОПМ, бинокъл Б8x30 , радиостанция PRC-838 и тактическо снаряжение, РПГ-7, 7,62мм ПК, снайперова пушка 7,62 мм х 51 Н&K MSG-90A-1 и снайперова пушка Застава, СПГ- 9 и ПТУР Фагот, бойна машина на пехотата „БМП-23”, 120 мм самоходна минохвъргачка „Тунджа” и 82 мм батальонна минохвъргачка, ПЗРК-Стрела-М, ЗУ-23-2 „КОМ“ и бойна машина „ОСА“ .

Млади приятели на формированието разгледаха с интерес развърнатите учебни места и разговаряха по въпроси, свързани с военната професия, както и споделиха желанието си в идните години да бъдат сред пехотинците. Посетители бяха и граждани, отслужили военната си служба тук, преди десетилетия. Вълнуща среща стана и пребиваването в раойона на о. з. полковник инж. Марин Шкодров-зам. Председател на областен съвет СОСЗР Плевен, който разказа спомени от неговата служба и поздрави с празника командването и състава на военнослужещите.

Деня на отворените врати посетиха над 350 ученици.

В ранното утро личният състав на формированието се построи в тържествен строй и бе поздравен от командира на 5 бригадно командване полковник Иван Вълев. За постигнати високи резултати военнослужещите бяха отличени със служебна благодарност и грамоти.

В рамките на тържественото строяване полковник Вълев благодари на всички за отдадеността в изпълнение на ежедневните задачи, като посочи: „Нека с патриотизъм съхраняваме идеалите, завещани ни от славните пазители на Родината и следваме техния идеал, като изпълняваме всяка задача, както до днес – с професионализъм и чест”.