Сарафов привика прокурора, освободил убиеца на Ферарио Спасов

Крими

13-11-2023, 06:55

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Магистратът пусна с мярка за неотклонение "подписка" шофьорът, причинил тежката катастрофа

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов е извикал днес за обяснение прокурора от Велико Търново - Йордан Кожухаров. Магистратът пусна с мярка за неотклонение "подписка" шофьорът, причинил тежката катастрофа, при която в събота вечерта загина футболния треньор Ферарио Спасов.

24-годишният шофьор първоначално беше задържан за 24 часа, но след това освободен с мярка подписка, тъй като прокуратурата не е намерила основания да поиска удължаване на ареста или друга мярка.

Младият мъж имал едва 16 месеца стаж зад волана. Според очевидци, е карал с над 150 км/час по мокрия асфалт.

Участъкът, в който загина Ферарио Спасов, е прав и предразполага към превишаване на скоростта. Това заяви в ефира на „Здравей, България” експертът по авто-мото подготовка Илко Цветков. По думите му ако е имало камера за контрол на скоростта, може би инцидентът е можело да бъде предотвратен.

Жителите на Лясковец казват, че обвиненият за катастрофата се занимава с незаконна дейност. Официално той не работи, въпреки скъпите возила, които управлява.

61-годишният Ферарио Спасов бе един от най-известните треньори в България. Водеше и плевенския Спартак през 2016 година. Като футболист пък рита за плевенския тим в периода 1983 – 1986 г., записвайки 69 мача и 6 гола.