Как избираме модерни обувки според стила си?

Новините

09-11-2023, 12:51

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Когато говорим за избор на тоалет, обикновено се стремим да съчетаваме цветове, материи и десени. Дали обаче дамският гардероб е винаги готов за поредното предизвикателство или казано с други думи - имаме ли такива модели дрехи и обувки, които пасват на различните поводи. Стилистите казват, че правилният избор на дрехи и обувки е изкуство. Да видим дали това е така.

Към въпроса директно: как да изберем стилни обувки?

Не е преувеличено да се каже, че чифт обувки могат да направят или развалят един тоалет. Правилните  могат да превърнат дори най-обикновения тоалет в нещо, което изглежда свежо и непринудено. За разлика от тях, грешните обувки могат да ви накарат да се чувствате неудобно или напълно да съсипят външния ви вид. Поради тези причини е важно да изберете тези, които са модерни и допълват вашата личност.

Освен да избирате разнообразни модели като класически обувки и маратонки, можете да се спрете и на обувки, които да подхождат на шарките в тоалета ви, да са в различна цветова разновидност от него или да гарантирате, че материалите и тоновете на облеклото и обувките ви не съвпадат напълно, особено ако говорим за модели от levis bulgaria.


Класическите обувки - подходящи за всички поводи

Класиката е най-добрата, когато става въпрос за гъвкавост. Когато искате базова обувка, която можете да носите с всяко облекло, трябва да се обърнете към класиката. Класиката включва оксфорд, броги и пени мокасини. Всички тези три опции имат затворена система за връзки. Идеални са за офис облекло и официални поводи. Мокасини и пени мокасини имат по-небрежен стил, подходящ за ежедневни бизнес тоалети или за излети в града. Все пак има много повече опции, които можете да проучите в тази категория. Например, ботушите чука и пустинните ботуши също се считат за класика.


Градските решения

Маратонките са не само най-универсалният тип обувки, но и удобни. Можете да носите например кецове Converse с ежедневни тоалети или дори елегантни модели. Те са идеални за пътуване, тъй като не изискват чорапи и могат да се носят при различни метеорологични условия. Можете да си купите Jordan 1 — вечна класика или да изберете нещо различно от маратонките Vans. Компании като Converse, Puma, Adidas, New Balance, Reebok и Asics също имат много модели, от които можете да избирате. Кецовете са безопасен избор за ежедневно облекло. Дори и да са в ярък цвят, те ще стоят чудесно на останалите ви дрехи.

Плоските обувки с връзки са не само удобни, но и доста гъвкави. Можете да ги носите при всеки повод, който изисква по-официално облекло. Въпреки това, трябва да избягвате да ги носите с бизнес костюми или много официални рокли, тъй като те могат да направят облеклото ви да изглежда твърде небрежно. Изберете или класически стилове като заострени обувки, или украсени стилове като украсени сандали. Избягвайте да носите спортни обувки като обувки за тенис, освен ако не отивате на фитнес.

Мокасини са ежедневни обувки, но обикновено са неудобни, защото не предлагат голяма опора на свода и ви създават мехури, ако ги носите дълго време. Те изглеждат елегантно с бизнес ежедневни тоалети, но трябва да избягвате да ги носите с костюми или по-официални рокли.

Мокасините обикновено са по-скъпи от другите видове равни обувки, но се предлагат в различни дизайни, включително заострени мокасини. Можете да избирате от мокасини, мокасини, мокасини и много други модели за мъже и жени.


Сезонните решения

Ботушите са един от най-универсалните видове обувки- вижте например moon boots. Можете да ги носите с официални и ежедневни тоалети, тъй като са удобни и се предлагат в много различни дизайни. Те са отлични опции за обувки за есенно време, тъй като са по-леки от ботушите с пълна дължина, но все пак осигуряват достатъчна защита от елементите.

Ботушите са идеални за носене при дъжд, тъй като са дълги, водоустойчиви и имат изчистен дизайн. Освен това, благодарение на здравите подметки, те идват с подходяща опора. Те са идеални за носене навън в студа, тъй като предлагат защита на глезените и краката.

Сандали
Сандалите са разнообразни опции за обувки, които можете да носите с почти всички ежедневни тоалети. Предлагат се в различни дизайни и материали и са удобни. И все пак, въпреки че можете да носите сандали с ежедневни тоалети, избягвайте да ги носите с бизнес костюми, тъй като правят облеклото ви да изглежда твърде небрежно.

Можете да избирате измежду сандали с масивен ток, гладиаторски сандали, сандали с каишки, сандали на клин и почти безкрайно количество други модели сандали за мъже и жени. Не забравяйте да изберете сандали, които отговарят на вашата личност и избягвайте да ги носите с много официално облекло.

 

Високи токчета
Високите токчета са стилни и можете да ги носите с официални рокли или костюми. Въпреки това, избягвайте да ги носите с ежедневни бизнес облекла, тъй като те могат да ви накарат да се почувствате неудобно и да ви причинят болки в пръстите на краката, гърба и краката, ако ги носите дълго време.

Имате възможност да избирате от голямо разнообразие от различни модели, вариращи от високи токчета и високи токчета до обувки на платформа и обувки за жени. Вашият избор може да бъде страхотен израз на вашата личност и да изведе вашето облекло на следващото ниво. Отново, за предпочитане е да избягвате да носите много високо  

токчета с ежедневни тоалети и поддържайте височината на тока в рамките на два инча от земята.

 

Изборът на обувки, които подхождат на вашето облекло, не е толкова трудно, колкото може да изглежда. Всичко, което трябва да направите, е да изберете обувки, които допълват индивидуалността ви, подхождат на тоалета ви и ви карат да се чувствате комфортно. Уверете се, че знаете кога и къде да носите обувките си. Ако планирате да носите маратонки adidas originals и равни обувки на работа, уверете се, че не ги съчетавате с официално бизнес облекло.

 Късмет!