109 служители на ОДМВР – Плевен са наградени за празника на полицията

Мисия

08-11-2023, 07:30

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

8-ми ноември е избран за ден на българската полиция през 1924 година

За постигнати високи професионални резултати по повод празника на българската национална полиция - 8 ноември, с „Писмена похвала“ от директора на ОДМВР – Плевен са наградени 109 служители от различни структурни подразделения на вътрешното ведомство.

В ОДМВР - Плевен са пристигнали поздравителни адреси от ръководството на МВР, структури на местното самоуправление,  държавни институции и неправителствени организации за добрата координация в дейността по опазването на добрия обществен ред и противодействието на престъпността. 

Получени са благодарствени писма от граждани, които изказват признателност към полицейските служители за своевременната реакция, човешко отношение и съпричастност към проблемите на хората. 

8-ми ноември е избран за ден на българската полиция през 1924 година по инициатива на софийския градоначалник О.З. подполковник Георги Кьосев и по предложение на Светия синод и лично на Митрополит Стефан. Прекъснат е след 1943 година. С решение 38 на Министерския съвет от 29 януари 1999 година е възстановена традицията за честване на професионалния празник на българската полиция в деня на Свети Архангел Михаил, символизиращ защитничеството като проява на мъжество и хуманизъм. Полицейските служители са призвани да прилагат закона така, както е записано в житието на светеца “Да гарантират животът, имотът и свободите на гражданите!”