Новият кмет на Плевен: Трябва да наложим нов морал в общината

Плевен

06-11-2023, 09:55

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Трябва да има прозрачност и трябва да започнем борба с корупцията”, заяви Валентин Христов

"Не можех да бъда сигурен в този резултат, но вярвах в подкрепата на плевенчани и тяхното желание за промяна." Това заяви д-р Валентин Христов пред Нова телевизия. Данните на ЦИК сочат, че той е новият кмет на Плевен.

Решението да замени болницата с кметския стол не било лесно.

"Решението не беше лесно. След разговори бях убеден, че ще мога да бъда полезен за града, че ще имам подкрепа, за да извърша всичките тези промени, от които се нуждае Плевен и да ги решим", каза Христов.

Няма обаче да изоставя напълно работата си на лекар.

"Аз обичам моята професия и смятам да не я изоставям напълно, така че след работно време ще мога да хода в болницата и да бъда при моите пациенти. Те винаги са ми се обаждали за съвети, за консултации. Аз ще продължа да отговарям на техните обаждания и това, което ще правя за тях в болница като консултация и като работа, ще бъде абсолютно безплатно, тъй като аз няма да бъда на трудов договор", каза Христов.

Той отхвърля обвиненията на Георг Спартански, че е спечелил с корпоративен вот. 

"Разликата между мен и бившия вече кмет е 10 000 гласа. Това не може да бъде корпоративен вот", защити се Христов.

"Трябва да наложим нов морал в общината, трябва да има прозрачност и трябва да започнем борба с корупцията. Това е, което хората със сигурност искат да видят, че се променя. Досега тя беше административен лабиринт. Смятам, че можем да променим това", каза още той.

Христов потвърди, че първата му работа като кмет ще е да ревизира предходното управление и да види в какво състояние е общината.