Валентин Христов: Плевен има много проблеми, ще работим за решаването им

Плевен

05-11-2023, 20:47

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Първата ми работа ще бъде одит на общината, за да видим какво е състоянието ѝ", заяви новият кмет на Плевен

"Смятам, че дадох надежда на плевенчани, те повярваха в мен, излязоха да гласуват и това е резултатът", заяви пред Нова телевизия Валентин Христов от ГЕРБ, който по първоначални данни печели категорично балотажа в Плевен.

"Плевен има доста проблеми и всички те са важни, така че трябва да работим по разрешаването на всичките. Но смятам, че първото нещо, което все пак трябва да направим, е одит на общината, да видим какво е състоянието ѝ и откъде започваме, за да знаем какво трябва да градим по-нататък", каза Христов.

"Много неща не ми харесват в Плевен. Той не се променя от 8 години, едно и също е.  Мръсно е, има улични кучета, има проблеми с водата, няма инфраструктура, нямаме обходен път на Плевен, проблемите са доста", допълни Христов.

Малко след това той говори и пред БНТ.

"Ще търся диалог с абсолютно всички в общинския съвет, защото всички обещавахме през кампанията, че ще работим за Плевен и неговото добро. Надявам се да намерим общ език и да успеем да работим заедно", изрази надежда Христов.

Новият кмет на Плевен благодари на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който пристигна на два пъти в града през последните седмици, за да подкрепи кандидатурата му.

Според социологическата агенция "Тренд" и първите резултати от exit poll от балотажа на местния вот към 20.00 ч. кандидатът за кмет на ГЕРБ в Плевен Валентин Христов печели с 61,8% в сблъсъкa с досегашния градоначалник Георг Спартански, който получава 32,5% от доверието на плевенчани. 5,7 процента от избирателите в града са избрали "Не подкрепям никого".