Бойко Борисов: За мен сглобката в момента не съществува (Видео)

Новините

02-11-2023, 11:41

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"В сряда ще направя национално съвещание, за да преценим дали имаме нужда повече да бъдем заедно", заяви лидерът на ГЕРБ

"За мен сглобката в момента не съществува заради безпринципното поведение на ПП-ДБ. Те призовават всички срещу ГЕРБ. Знам къде са им аверите, приятелите, срещат се по вили и кръчми тайно – нека да го правят. Аз не виждам смисъл да се срещам повече с тях. В сряда ще направя национално съвещание, за да преценим дали имаме нужда повече да бъдем заедно и да носим отговорност с хора, които плашат собствените си министри." 

Това заяви в Ловеч лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Повече няма да допускаме някой да говори лъжи по наш адрес, а ние да мълчим. Всичко добро, което се случи в Народното събрание относно евроатлантическата ориентация, се случи благодарение на ГЕРБ. Вчера на Министерски съвет са гласували за страйкърите без да има решение на НС, това е юридически казус и нарушение. Направили са го само, за да се покажат на някого?", коментира Борисов.

"Навсякъде ГЕРБ е обещал, че ще направи АМ „Струма“, “Хемус“, Велико Търново - Русе и Ботевград - Мездра - Монтана - Видин. Пътен възел Ловеч - Плевен от АМ „Хемус“ с много малко усилия през лятото можеше да стане прекрасно съоръжение, да е магистрала. Гледам го как стои и ще стои сигурно още години, докато се разруши. В неделя ще бъде вотът за това. Без "Хемус" и други инфраструктурни проекти - ние няма да подкрепим бюджета", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Много преди изборите за София предложихме на ПП-ДБ да издигнат кандидат, различен от родата на Държавна сигурност и ГЕРБ да не излъчи кандидат. Даже призовах Кирил Петков да се кандидатира за кмет на София, а ние да не издигаме кандидат. Самият Иван Костов каза преди време, че ще гласува с отвращение, помните ли?!", заяви още Борисов.

"ГЕРБ ли са виновни, че зам.-министър на ПП-ДБ отива и снима с личния си тел в нарушение на собствената си заповед. И това ли искат да ни вменят като вина?! Защо ние да сме виновни? Ние и с машини сме ги побеждавали!", подчерта Борисов.