Виолета Иеремиева беше официален гост на празника на Медицинския университет

Мисия

31-10-2023, 17:48

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Областният управител поздрави академичното ръководство на университета, преподавателите и студентите

На 31 октомври в зала "Амброаз Паре" на Телекомуникационния ендоскопски център в Медицински университет – Плевен се проведе тържествен Академичен съвет по случай празника на висшето учебно заведение.

На тази дата преди 49 години се е състояло откриването на Медицинския факултет в Плевен и оттогава тя се счита за рожден ден на висшето училище.

Официален гост на форума беше областният управител Виолета Иеремиева. Тя поздрави академичното ръководство на университета, преподавателите и студентите и сподели, че сред тях се чувства в приятелска среда.

Областният управител благодари на ректора  на МУ проф.д-р Добромир Димитров, че се справя чудесно с управлението му.

"Медицинският университет е сърцето на Плевен, вие, неговите преподаватели и студенти, сте пулсът му. И това сърце поддържа града ни жив. Благодаря ви, че издигате имиджа на университета ни на високо ниво, за да е вече притегателен център за студенти от цял свят!", каза в емоционалното си слово областният управител.

В рамките на събитието се проведе  церемония по връчване на плакети за академично развитие и заслуги на преподаватели по повод придобиване на научни степени и заемане на академични длъжности.