Представители на ВВВУ "Георги Бенковски" участваха в международна научна конференция "Космос, Екология, Сигурност"

Животът

31-10-2023, 09:29

Снимка:

ВВВУ "Георги Бенковски"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Българската академия на науките, Института за космически изследвания и технологии и Българското астронавтическо дружество посветиха XIX-тата си международна научна конференция "Космос, Екология, Сигурност" / Space, Ecology, Safety – SES 2023/ на 35-годишнината от научната програма "ШИПКА" и космическия полет на Александър Александров.

Председател на секция "Екология и Риск Мениджмънт" бе проф. д.т.н. Гаро Мардиросян - инженер, физик, изследовател. В тази секция представителките на ВВВУ "Георги Бенковски" участваха с доклад.

Курсант старшина Кристияна Николова, специализация „Летателни апарати и авиационни двигатели“ и курсант младши сержант Сияна Янкова, специализация "Летец-пилот" презентираха разработката си по темата:  “Рисковете в небето: Взаимодействието между оценката на съвместимост и оценката на риска в компонентите на авиониката”.

И двете млади изследователки са членове на Аерокосмическото общество на ВВВУ "Георги Бенковски".

"Отговорно и престижно е да участваш в научен форум, чийто председател е член-кореспондент д.т.н. Петър Гецов – извървял пътя от курсант и преподавател във ВВВУ "Георги Бенковски" до Директор на Института за космически изследвания и технологии – БАН.

Живот, професионални и научни постижения достойни за пример и подражание, както и на всички възпитаници на Училището, които се развиват на научното поприще!", написаха от ВВВУ на своята официална страница във Фейсбук.