Медицински колеж – Плевен отбелязва 75 години от основаването си с национална научна сесия

Мисия

27-10-2023, 06:40

Снимка:

МУ-Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

На 27 и 28 октомври за двадесет и първи път се провежда Национална научна сесия за студенти и преподаватели под мотото „С визия към бъдещето“, посветена на 75-та годишнина от създаването на първото медицинско училище в град Плевен.

Целта на предстоящата Научна сесия на Медицински колеж - Плевен е да се запознаят участниците със съвременните тенденции в развитието на общественото здраве, здравните и социалните грижи, търсейки иновативни подходи и технологии за прилагането им в теорията и практиката.

По инициатива на Регионалния академичен център, в рамките на честванията на 75-та годишнина от основаването на Медицинския колеж в Плевен, се организират шест обучителни курса. Обученията ще се проведат на 27 и 28 октомври с над 130 участници – студенти, преподаватели и медицински специалисти в областта на рехабилитацията, ерготерапията и козметиката.

На 27 октомври 2023 г., в зала „Амброаз Паре“ на Телекомуникационния център Медицински колеж - Плевен организира тържествена церемония по повод честване на 75 години от основаването на първото медицинско училище в града. В годината на юбилея бивши ръководители и дългогодишни преподаватели ще бъдат удостоени с плакети за заслуги към развитието и утвърждаването на Медицинския колеж.