ВВВУ "Георги Бенковски" проведе курс с представители от ВВС на Република Кот д`Ивоар

Мисия

23-10-2023, 09:19

Снимка:

ВВВУ "Георги Бенковски"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В продължение на месец във ВВВУ "Г. Бенковски" гр. Долна Митрополия се проведе курс "Щабни процедури в авиационен оперативен център" за чуждестранни студенти.

В курса взеха участие четирима офицери и цивилни служители от ВВС на Република Кот д`Ивоар.

Отговорникът на курса полковник Деан Николов сподели, че основната цел е да се дадат базови знания на чуждестранните обучаеми за организацията и работата в един оперативен център и за ориентация при изпълнение на функционалните задължения определени от длъжностните им характеристики.

Занятията, проведени под формата на дискусии, са дали възможност за придобиване на умения чрез дискутиране на неясни или проблемни въпроси и чрез решаване на конкретни задачи и примери. На тези занятия се следи за творческото прилагане на придобитите знания и развитие на абстрактното мислене.

При завършване на курса, обучаемите са споделили, че учебните дисциплини, заложени в програмата, кореспондират с необходимостите им.

Екипът от преподаватели е успял да изгради добра комуникация с тях и качествена обратна връзка.

Налага се и едно споделено мнение – преподаваният материал може да бъде адаптиран така, че да отговаря повече на ежедневно осъществяваната дейност в структурите и формированията от ВВС на Република Кот д`Ивоар.

Полковник Николов заяви, че преподавателският състав е бил отлично подготвен, за да бъде адекватен в процеса на обучение.

След отличното представяне на курсистите при проведения контрол относно придобитите знания, те получиха и удостоверенията си за проведения курс.

Документите им бяха връчени лично от началника на ВВВУ "Георги Бенковски" бригаден генерал Юлиян Радойски.

По време на престоя си в училището офицерите от Република Кот д`Ивоар присъстваха на ритуала по полагане на военна клетва, откриване на хеликоптерното летище за обучение на пилоти, запознаха се с историята на училището и бойната ни авиация.