Областната администрация предаде изборните бюлетини на общините от областта

Мисия

22-10-2023, 10:40

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Екипът, оторизиран да осъществи организационно-техническата подготовка на изборите, е под ръководството на Ирена Христова – главен секретар

На 20 октомври, при засилени мерки за сигурност, в печатница "ЕА" в Плевен екип от Областната администрация предаде на десет общини от областта 246 400 хартиени бюлетини за предстоящите избори за общински съветници и кметове на 29 октомври. Екипът, оторизиран да осъществи организационно-техническата подготовка на изборите, е под ръководството на Ирена Христова – главен секретар.

Още 226 000 бюлетини за община Плевен бяха приети в печатницата от представителите на Областната администрация и бяха превозени до сградата на Община Плевен със специален камион, съпроводен от служители на МВР.

На паркинга пред Общината публично беше премахната пломбата на камиона, след което бюлетините бяха предадени на упълномощените да ги получат лица.

Всички общини от областта са информирани от Ирена Христова, че във връзка с писмо от Централна избирателна комисия е необходимо да организират демонстрационни пробни гласувания на своята територия. Така избирателите ще могат да гласуват пробно с машина във всички населени места преди предстоящите избори. За целта в Областната администрация на общините бяха предоставени специализирани устройства за машинно гласуване (СУЕМГ) с инсталирана демо версия.

От 18 октомври в сградата на Областната администрация се съхраняват изборните книжа, специализирана хартия за машинно гласуване и материали за предстоящия вот, които ще бъдат предадени на единайсетте общини от областта на 23 октомври.