Ивет Горанова продължава подготовката за Световното първенство с лагер в Сърбия

Спорт

06-10-2023, 12:16

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Мондиалът по карате ще се проведе от 24 до 29 октомври в унгарската столица Будапеща

Националният отбор на България по олимпийско карате продължава подготовката за Световното първенство за мъже и жени с международен лагер в Аранжеловац (Сърбия). Предвождани от олимпийската шампионка Ивет Горанова състезателите ще се подготвят там до 10 октомври, съобщиха от БНФК.

В лагера участват представители на няколко държави - Черна Гора, Швейцария, Босна и Херцеговина, Австралия, Сърбия,  Румъния и България. Той е воден от един от най-добрите треньори в света Роксанда Атанасов.

В Сърбия подготовка водят Ивет Горанова, Тодор Настев, Александър Стефанов, Александра Стублева, Роберто Петров и двама състезатели при младежите - Велин Иванов и Николай Стефанов.

Световното първенство по карате ще се проведе от 24 до 29 октомври в унгарската столица Будапеща, а страната ни ще бъде представена от 11 спортисти.

При жените за медалите ще спорят олимпийската шампионка Ивет Горанова ("кумите", 55 килограма), Ивана Каменова (50 кг), Кристина Свиленова (61 кг) и Александра Стублева (+ 68 кг). Четирите състезателки ще участват и в отборната дисциплина "кумите".

При мъжете ще ни представят Тодор Настев (60 кг), Васил Ривов (67 кг), Александър Стефанов (75 кг), Симеон Стойчев (84 кг), Роберто Петров (+84 кг) в дисциплината "кумите", а заедно с Никола Христов те ще се борят за отборната титла.

В дисциплината "ката" ще имаме само един представител - Пеньо Пенев.