Европейската шампионка Роси Денчева: Да играеш за националния отбор носи много отговорност

Спорт

02-10-2023, 11:16

Снимка:

БФТенис

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Надявам се на добро представяне в следващите турнири и до постигам все повече победи, сподели плевенчанката

Президентът на Българска федерация по тенис Стефан Цветков посрещна европейските шампионки на двойки при девойките до 16 г.

Росица Денчева и Елизара Янева спечелиха убедително титлата на шампионата в Парма (Италия). Българките победиха във финала с 6:2, 6:3 германките Юлия Щузек и Соня Женихова. Така нашите момичета спечелиха титлата с пет победи при само един загубен сет!

Ето какво заяви златното плевенско момиче при пристигането си в България.

"Радвам се от постигнатото и това, че успяхме да се справим със напрежението. Да играеш за националния отбор носи много отговорност. Много се радвам за тази титла. Не беше никак лесно. Имаше много изявени състезателки в другите страни и този факт прави още по-ценен успеха за нас.

Словачките ни бяха най-силния противник. В първия мач резултата беше най-оспорван, но след това играхме много добре.

Много пъти сме играли заедно с Елизара и може да се каже, че сме се сработили. Смятам, че сме доста добра двойка.

Надявам се на добро представяне в следващите турнири и до постигам все повече победи."

Треньор на двойките на Европейското първенство беше Христоско Атанасов:

За мен този успех беше очакван. И двете момичета са страхотни. Роси Денчева показва страхотна игра през цялата година. Елизара Янева също не отстъпва по нищо на най-добрите. Трябва да отбележим, че Янева загуби на сингъл от бъдещата шампионка, а Денчева от бъдещата вицешампионка. Реално загубиха от двете най-добри в Европа. Нашите момичета показаха уникална игра на двойки. Като сработване, като отборна игра и колектив. След първия мач не дадоха шанс на нито една двойка. Очаквам Елизара и Роси да работят още по-здраво и да вдигнат още нивото си на игра. И двете имат много голяма класа и трябва да я развият. Имат още върху какво да работят. Най-вече трябва да работят ментално и физически. Ние сме малка страна, но това което направиха момичетата е нещо голямо. Трябва да отбележим, че условията предоставени от Българска федерация по тенис бяха на най-високо ниво.