Йосиф Панов преди битката с французина Санди Месауд: Това е мачът на живота ми!

Спорт

28-09-2023, 15:56

Снимка:

Max Fight

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Феновете на Пепелянката от Плевен и Буковлък ще пътуват с няколко автобуса да го подкрепят

Йосиф Панов – Пепелянката определи битката с французина Санди Месауд (17 победи, 1 с нокаут и 6 загуби) за титлата на Уиверсалната боксова организация в полусредна категория като мача на живота му. Двамата ще оглавят уникалната галавечер на MaxFight в столичната зала "Арена София" на 19 октомври.

"Това е мачът на живота ми. Мечтаел съм си за този миг, но не съм го споделял за никой", разказа за "Спортната джунгла" Йосиф Панов. "Благодаря на Васко Алексеев, на Любо Джубрилов и целият екип около мен за всичката помощ през годините."

В "Арена София" Панов записа първия голям успех като професионалист. Той се справи в драматичен 10-рундов двубой с опитния Стилиян Костов през 2018-а. Срещата беше подгряваща за дербито между Кубрат Пулев и Хюи Фюри.

"В същата зала станах шампион на България за пръв път. Помня каква еуфория имаше по трибуните, когато Кубрат излезе на ринга. Много се възхищавах на цялото шоу",  добави Пепелянката, който е в серия от 22 поредни победи. "Дойде моментът, в който трябва да взема това, което ми принадлежи. Доста труд хвърлих през годините. Уверен съм и готов да оставя всичко на ринга в името на победата. Ще изчакам момента, за да накажа съперника."

Подготовката на Панов е в своя разгар.

"Имаме още 3 седмици да заострим и да вдигнем оборотите на макс", съобщи боксьорът от Плевен. "След това ще има няколко дни възстановяване. Адреналинът и настроението са високи. Сега сме на последния етап от спарингите. Изчиствахме нашите грешки. Всички мои приятели, с които тренирам, ми дават кураж. Здравко Попов, Борислав Велев, Диян Петров. Те са едни от най-класните боксьори на България. Не вярвам моят съперник да е по-добър от тях. Сега ще правя и спаринг с Робърт Чамасанян. Не сме играли никога с него."

Феновете на Йосиф Панов от Плевен и неговото село Буковлък ще пътуват с няколко автобуса да го подкрепят.

"Ще има безплатен транспорт за хората. Ще помогна с разхода на един рейс за хората, които нямат възможности. Близки мои хора също се включват, за да осигурят транспорта. Чакам с нетърпение да пуснат билетите. С Боби Велев се надяваме да "Арена София". Това ще е велико", добави още Панов.