Росица Денчева продължава с победите на Европейското лично първенство в Италия

Спорт

27-09-2023, 15:57

Снимка:

БФТенис

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Плевенчанката се класира осминафиналите след убедителен успех над финландка

Росица Денчева постигна втора убедителна победа и се класира осминафиналите на сингъл при девойките на Европейското лично първенство до 16 г. Парма (Италия), съобщава БФТенис.

Поставената под №3 Денчева победи с 6:4, 6:1 Дария Бибанина от Финландия. В първата си среща Роси разгроми с 6:0, 6:1 Александра Панайотиду от Гърция.

След малко започва срещата на поставената под №4 Елизара Янева срещу Каролина Гаспарини от Италия. На старта Янева победи с 6:2, 7:5 Соня Депешова от Словакия.

Също днес Денчева и Янева ще играят на осминафинал в турнира на двойки при девойките. Поставените под №1 в схемата българки ще се изправят срещу Александра Панайотиду и Мирто Проимаки от Гърция.

По-рано днес Иван Иванов се класира за осминафиналите на сингъл при юношите. Поставеният под №7 Иванов победи с 6:3, 6:1 Хиде Схунмакерс от Нидерландия. 14-годишният българин стартира вчера с успех с 6:2, 6:2 над Джоузеф Мазингам от Великобритания.

По-късно днес Иван Иванов и Александър Митев ще играят на осминафинал в турнира на двойки. Българите ще срещнат Паоло Анджели и Гаспер Матияшич от Словения.

Треньори на българчетата са Владислав Матеев и Христоско Атанасов.