Росица Денчева с убедителна победа на старта на Европейското лично първенство

Спорт

26-09-2023, 15:58

Снимка:

БФТенис

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Поставената под №3 плевенчанка разгроми с 6:0, 6:1 Александра Панагиотиду от Гърция

Росица Денчева се класира убедително за 1/16-финалите на сингъл при девойките на Европейското лично първенство за юноши и девойки до 16 г. Парма (Италия), съобщава БФТенис.

Поставената под №3 Денчева разгроми с 6:0, 6:1 Александра Панагиотиду от Гърция. За място на осминафиналите Росица ще играе срещу Дария Бибанина от Финландия.

По-рано днес Иван Иванов и Елизара Янева също се класираха за 1/16-финалите на сингъл.

Поставеният под №7 в схемата на сингъл при юношите Иванов победи с 6:2, 6:2 Джоузеф Мазингам от Великобритания. За място на осминафиналите Иван ще играе срещу Хиде Шоенмакерс от Нидерландия. На двойки при юношите Иван Иванов и Александър Митев ще играят днес срещу седмите поставени Рихард Нейманис и Артурс Загарс от Латвия.

Поставената под №4 при девойките Елизара Янева победи с 6:2, 7:5 Соня Депесова от Словакия. Елизара показа страхотен характер и направи обрат от 2:5 до 7:5 във втория сет. На 1/16 финалите Янева ще играе срещу Каролина Гаспарини от Италия.

По-късно днес Денчева и Янева започват участието си в турнира на двойки. Поставените под №1 българки ще играят срещу Мари Лапимаа и Мириам Ранкел от Естония.

Треньори на българчетата са Владислав Матеев и Христоско Атанасов.