Над 250 деца от детска градина "Зора" в Червен бряг се включиха в кампания за пътна безопасност

Новините

22-09-2023, 06:40

Снимка:

МВР

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Това съобщиха от пресцентъра на МВР

Превантивни инициативи с участието на малчугани от детска градина "Зора" в Червен бряг се проведоха в града със съдействието на служители от местното полицейско управление. Мероприятията са част от "Седмицата за превенция на детската пътна безопасност", организирана от 16 до 22 септември.

На 20 септември от 10:30 часа до 11:30 часа инспектор Ивайло Цанов - от детската педагогическа стая и служители от "Охранителна полиция" при РУ Червен бряг разясниха правилата за придвижване на пешеходци и велосипедисти по улиците и пресичането на кръстовища. Акцентирано беше и на играта на детските площадки в близост до улици с интензивно движение. В края на мероприятието беше обяснено, че могат да разчитат на полицаите, когато се почувстват застрашени или са в беда.

На 21 септември от 10 часа, придружени от учители и униформени полицаи, децата спряха пътното движение в районите на четири кръстовища в града и раздадоха флаери на водачи на МПС с послания за спазване на правилата за движение по пътищата.