Община Кнежа се включи в социалната образователна кампания "Пази детето в интернет"

Животът

19-09-2023, 19:47

Снимка:

Община Кнежа

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Община Кнежа се включи в социалната образователна кампания "Пази детето в интернет"

Община Кнежа се включи в социалната образователна кампания на ЗК "Лев Инс" – "Пази детето в интернет", чийто втори етап е под мотото "Твоето дете вече знае как да се пази в интернет! Сега е твой ред!".

Днес в ресторант "Хибрид", г-н Явор Колев – експерт по киберсигурност, с над 25-годишен професионален опит, изнесе открит урок пред аудитория от над 140 ученици, учители и родители. Лекцията бе насочена към ученици от 5-7 клас, като най-уязвимата възрастова група и активни потребители в дигитална среда. Целта на срещата бе информиране и предпазване на подрастващите в интернет, превенция на онлайн тормоза и посегателството над деца в дигиталното пространство.

С помощта на видеосъдържание, презентация и множество примери от реалния живот, г-н Колев запозна децата с основните опасности в интернет, които представляват реална заплаха и как да бъдат подготвени в случай, че се сблъскат с тях.

"Срещата бе изключително полезна, както за децата, така и за възрастните. Адмирации към инициативата на „Лев Инс“ и към всички специалисти, които са я приели за своя лична кауза!", написа кметът на Кнежа Илийчо Лачовски на официалната си страница във Фейсбук.