Ново обвинение за шофьора, убил трима на пътя Плевен - Ловеч

Крими

19-09-2023, 14:16

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Трагичният инцидент стана на пътя Плевен-Ловеч на 23 юли

По досъдебното производство, водено под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Плевен, за възникнало тежко ПТП на пътя Плевен-Ловеч на 20.07.2023 г., след събиране на редица доказателства – разпити, три съдебно-медицински експертизи, автотехническа експертиза и други, ОП-Плевен е приела, че е налице умишлено причиняване на ПТП и е повдигнала ново обвинение.

Припомняме, че произшествието възникна на 20.07.2023 г., когато Г.Т. без да е правоспособен и след като употребил алкохол, управлявайки лек автомобил "Мерцедес", на път II-35, Плевен-Ловеч, в близост до разклона за село Ралево, обл. Плевенска, при нарушение на правилата за движение, навлиза в насрещната лента за движение и ударя движещия се в обратна посока мотоциклет. В резултат на ПТП загинаха трима души – мотоциклетистът, неговата спътничка и спътникът на водача на лекия автомобил.

На водача на лекия автомобил е повдигнато ново обвинение, за това, че на 20.07.2023 г. при управление на МПС, допускайки че може да причини смъртта на другиго, нарушил правилата за движение и причинил смъртта на трима души, като деянието представлява особено тежък случай. За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор.

Г.Т. и към настоящия момент е с мярка за неотклонение "задържане под стража".

Разследването по делото продължава под ръководството и надзора на ОП-Плевен.