Оправдаха инспектор от плевенската пожарна по обвинение за подкуп

Крими

18-09-2023, 16:13

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Подсъдимият е признат за невинен в извършване на престъплението, за което е бил привлечен на съд

Инспектор от пожарната в Плевен е оправдан по обвинение за подкуп, съобщиха от пресцентъра на окръжния съд.

Ето какво информираха оттам:

"На 18 септември състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, срещу Ц.М.Т., роден 1991 година, от град Плевен, обвинен в това, че в качеството си на длъжностно лице – инспектор към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - гр. Плевен, на 17.11.2020 г. поискал дар от С.И. от гр. Плевен с думите: „Ще почерпиш и ще си затворя очите!“ и на 20.11.2020 г. приел дар от същото лице – парична сума в размер на 300 лева, за да не извърши задълженията си при осъществяване на контрол за спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност при строителството на обект - престъпление по чл.301, ал.1, предложение първо и второ от НК, което се наказва с лишаване от свобода до 6 години и глоба до 5 000 лева", информират от съд.

В провелото се днес съдебно заседание съдебното следствие е приключило и е постановена присъда, с която подсъдимият е признат за невинен в извършване на престъплението, за което е привлечен на съд и е оправдан.

Присъдата не е окончателна. Същата може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативен съд - Велико Търново, в петнадесетдневен срок, считано от днес."