Започнаха Дните на безопасността на пътя

Животът

18-09-2023, 09:32

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В периода от 16 септември  до 22 септември 2023 година се провеждат Дните на безопасността на пътя. Тази година са под мотото „Остани жив! Пази живота!“ („Stay alive and save lives“). В рамките на кампанията за осма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира Ден без загинали на пътя, като датата, определена за тази година е 20 септември.

Заложената цел е организиране на събития, с които да се популяризира основното послание за намаляване на жертвите при тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата на Европа и страната ни. Активностите от традиционната кампания на ROADPOL се обединяват с дейностите, посветени на Европейската седмица на мобилността от 16 септември до 22 септември.

Всеки може да бъде партньор на кампанията и да се присъедини като организира свои събития, инициативи, мероприятия и дейности, които да реализират самостоятелно или с други партньори. Идеята е чрез всички възможни средства за комуникация да се популяризира в най-висока степен и сред максимален брой хора идеята за НУЛА загинали при пътнотранспортни произшествия поне за един ден. ROADPOL отново призовава да се разшири обхвата на кампанията и тя да получи по-широко географско разпространение, като повече събития се регистрират през социалните мрежи.

Повече информация и как можете да организирате събитие може да намерите на страниците на Пътна полиция, ГДНП и на ROADPOL.