В Плевен се проведе Вторият регионален форум за изграждане на Северозападен образователен технологичен хъб

Мисия

14-09-2023, 15:42

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Във форума взеха участие представители на редица висши учебни заведения, научни институти и обществени организации

В Областната администрация се проведе Вторият регионален форум за изграждане на Северозападен образователен научно-иновационен технологичен хъб с ядро Междууниверситетски кампус и технологичен парк в Плевен.

В качеството си на домакин, областният управител Виолета Иеремиева изпрати поздравителен адрес до Инициативния комитет и до участниците във форума. Тя изрази своето възхищение от ентусиазма и креативността им и ги увери, че в нейно лице имат съмишленик и приятел, както и, че могат да разчитат на пълно съдействие и подкрепа от екипа на Областна администрация - Плевен.

Във форума взеха участие представители на редица висши учебни заведения, научни институти и обществени организации.

Проф. д-р Наталия Георгиева, съпредседател на Инициативния комитет, направи презентация на подготвения комплекс от проекти, а Валентина Тодорова, оперативен координатор на проектите, представи спецификата на новия механизъм за финансирането им.

Форумът продължи с дискусии и работни срещи по конкретни теми от трите направления на комплекса от проекти: "Мехатроника и промишлени технологии", "Индустрии за здравословен живот, биоразнообразие и технологии" и "Креативни и рекреативни индустрии и регионално развитие".