Опознавателен полет на вертолет BELL-206 до ВВВУ "Георги Бенковски" (СНИМКИ)

Новините

14-09-2023, 10:13

Снимка:

ВВВУ "Георги Бенковски"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Лично командирът на базата бригаден генерал Димитър Иванов и вторият пилот капитан Веселин Петров извършиха излитане и кацане

През последните две години бе увеличен приема на курсанти във ВВВУ "Георги Бенковски" от специализация "Летец-пилот" за вертолетната авиация. Това е поредното предизвикателство пред командно-преподавателския състав, чиято цел е повишаване качеството на теоретико-практическата насоченост на авиационното образование. Училището си партнира с всички авиационни бази на ВВС, реализирайки тази си цел.

Намеренията са по време на обучението си във ВВВУ, курсантите да преминават и необходимото първоначално обучение /теория и практика/ на вертолет, както това вече е факт за колегите им „летец-пилот“ за изтребителна авиация.

Подготвя се и логистиката на Училището за реализацията на първоначалното обучение.

Това бе и поводът за опознавателния полет на вертолет BELL-206 от 24-а Авиобаза Крумово.

Лично командирът на базата бригаден генерал Димитър Иванов и вторият пилот капитан Веселин Петров извършиха излитане и кацане от две посоки за разучаване възможността за използване на предложеното пространство за позициониране на бъдещите учебни вертолети.

С началника на ВВВУ "Георги Бенковски" бригаден генерал Юлиян Радойски и заместник-началниците на Училището гостите обсъдиха моменти от бъдещата съвместна дейност.

Капитан Веселин Петров запозна присъстващите курсанти и преподаватели с житието – битието на вертолета, който е на въоръжение от 1999 г. в родната авиация и неговите предимства за обучение.