На 11 произшествия са реагирали плевенските пожарникари през изминалото денонощие

Крими

14-09-2023, 09:59

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Няма пострадали хора

11 са произшествията в областта през изминалото денонощие, съобщават от МВР.

Около 14:30 часа на 13 септември в землището на град Кнежа в местността „Сребрен“ се е запалило ожънато царевично стърнище. Своевременната намеса на огнеборците от районната служба в Кнежа е предотвратила опасността огънят да обхване големи площи и са спасили 15 дка посеви.

Екипи на районите служби в областта са загасили горящи сухи треви, отпадъци и стърнища в плевенския парк „Кайлъка“, в град Славяново на улица „Бяло море“, в град Никопол на улица „Вардар“, в землището на град Кнежа и край град Долна Митрополия в местността „Геранчетата“. Пожарите са без материални загуби.

Вчера в 11:49 екип на РС ПБЗН - Плевен е отреагирал на сигнал за настъпил инцидент на плевенската улица "Димитър Константинов". На местопроизшествието е извършен оглед, при който е установен спукан тръбопровод.  В резултат на гореща водна струя и изхвърчали, вследствие на налягането, камъни са повредени три автомобила в близост. Мястото е обезопасено от трима служители с един автомобил.
  
На 13 септември в 09:40 часа екип на РС ПБЗН – Никопол е извършил техническа помощ - отводняване на шахта в обитаема сграда в град Никопол на улица „Александър Стамболийски“.

Вчера в 12:26 часа екип на РС ПБЗН – Левски е отреагирал на сигнал за произшествие с газова бутилка в частен дом в град Левски. Пожарът е без преки материални загуби.
  
В 12:10 часа на 13 септември се е запалил микробус „Форд“ на пътя за село Садовец. Късо съединение е причинило огъня, който унищожил значителна част от автомобила.  Пламъците са локализирани и потушени от служители на У ПБЗН - Сторгозия  – Плевен.