Временна организация на движение заради аварията в центъра на Плевен (Снимки)

Животът

13-09-2023, 14:57

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Кметът Георг Спартански свика оперативно заседание за преодоляване на последствията

 В кратки срокове след възникването на аварията по централния топлопровод на ТЕЦ – Плевен, в центъра на града кметът Георг Спартански свика оперативно заседание за преодоляване на последствията. Ситуацията беше обсъдена с изпълнителния директор на ТЕЦ  инж. Йордан Василев, главния инженер на Общината Владислав Иванов и директора на дирекция „Обществен ред и сигурност” Венцислав Катинов. Пострадали хора няма, нанесени са щети на няколко паркирани в близост автомобила, които ще бъдат възстановени от застрахователните компании. На мястото се извършва оглед на пораженията и вече стартират първите възстановителни дейности. Тръбопроводът ще бъде ремонтиран от ТЕЦ – Плевен, асфалтирането ще извърши общинското дружество „Инжстрой”.

Беше издадена заповед от кмета Георг Спартански за временна организация на движение № РД -12-456/13.09.2023 г. По време на строително-монтажните работи движението на пътни превозни средства по  ул. „Димитър Константинов“ в участъка от кръстовището с ул. „Св. Св. Кирил и Методий“  до кръстовището с ул. „Иван Вазов“ ще бъде затворено и пренасочено по обходен маршрут, гласи Заповедта. 

Също съгласно Заповедта за градския транспорт е въведен алтернативен обходен маршрут, който важи за тролейбуси с №№ 33, 7, 7А, 1, 31. Идващите от Моста или Девети квартал тролеи по посока „Сторгозия”  ще завиват след спирката при Община Плевен по ул.  „Св. Св. Кирил и Методий“, ще преминават по бул. „Хр. Ботев” и, спускайки се по бул. „Русе” и ул. „Ив. Вазов”, ще се включват в основното си трасе.   Същият маршрут ще се използва обратно от „Сторгозия” в посока Моста или Девети квартал. Двете спирки в района на аварията – при Професионалната гимназия по облекло и срещу нея няма да се използват до възстановяване на движението в района. Гражданите следва да използват спирките в посока до и от „Дружба”, съответно при ОУ „Цветан Спасов” и срещу нея.

Заповедта е в сила до 20.09.2023 г.