Благотворително бягане Светулки RUN ще има в Плевен

Спорт

13-09-2023, 10:39

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Каузата е събиране на средства в подкрепа на Фондация "Очи на четири лапи"

Вече шест поредни години, Софийски планински клуб провежда благотворителното бягане “Светулки RUN” в парк Борисова градина, гр. София. До този момент бяха събрани и дарени над 30 000 лв. в подкрепа на каузата. Тази година събитието ще се проведе за първи път и в гр. Плевен! 

Каузата е събиране на средства в подкрепа на Фондация "Очи на четири лапи". Мисията на фондацията е да обучава кучета-водачи на хора с увреждания. 

Конкретната инициатива, към която ще бъдат насочени средствата, събрани тази година, е възпитанието, грижата и отглеждането на бебета кучета-водачи, които след време и преминато обучение да станат "очите" на своите стопани.

Кога и къде?

Събитието ще се проведе на 03.10 от 19:00 ч., парк Кайлъка. 

Програма:

19:00-19:50 – Регистрация на място и заплащане на такса (дарение)

20:00-20:45 – Бягане по маркирано трасе

20:45-21:30 – Свободна програма и възможност за запознаване с каузата на хората със зрителни увреждания. 

Трасе:

Бягането ще се проведе с начална точка обръщателната на парк Кайлъка, до тенис кортовете и обратно. 

Такса за участие:

Желаещите да участват при регистрация правят дарение в размер от 10 лв. на място. Всеки е свободен да дари и по-голяма сума. 100 % от събраните средства от събитието, ще бъдат предоставени на Фондация “Очи на четири лапи“ в подкрепа на хора с увреждания и тяхната кауза.

Можете да свормирате също и фирмен отбор. Организаторите предлагат да заплатите обща сума за участие според броя на служителите, които биха искали да се включат в инициативата. В този случай, могат да издадат сертификат или договор за дарение на фирмата.

Изисквания

Всички участници трябва да бъдат с челници или друга светлина, за да се ориентират в тъмното. 

Проявата не е със състезателен характер. Няма да има времеизмерване, официално класиране, награждаване с медали. Въпреки това, всеки е свободен да даде своя максимум и да се състезава със себе си и останалите бегачи. 

В случай, че желаете да се включите като доброволец, моля свържете се със ССКВ Олимпиец.