ВВВУ "Георги Бенковски" посрещна "орлите" от Граф Игнатиево (СНИМКИ)

Новините

12-09-2023, 17:28

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Eкипажите поднесоха авиационен поздрав и към плевенчани, прелитайки над града в следобедните часове

С общ строй на личния състав, начело с бойното знаме на ВВВУ "Георги Бенковски" бяха посрещнати екипажите на Миг-29 на летище Долна Митрополия.

Курсантки, по стар български обичай с хляб и рози, заедно с началника на ВВВУ бригаден генерал Юлиян Радойски поздравиха с добре дошли командира на 3-а Авиационна база бригаден генерал Николай Русев и пилотите, които участват в мотивационните полети.

Преди презимяването, двата самолета Миг-29 поздравиха очакващите ги курсанти, обучаващите се в Професионалния сержантски колеж, преподаватели и личен състав от 12 авиобаза и с фигури от висшия пилотаж.

Генерал Русев сподели, че е вълнуващо след 13 години отново да е над родния град и летище.

Заслужен интерес предизвика досега до Миговете, екипажите им и инженерно-техническия състав. Въпроси, отговори, снимки!

Гостите от Граф Игнатиево презентираха историята, мисията и актуалните моменти от настоящето на базата, свързани с бойната готовност по опазване на родното небе и международното сътрудничество, както и подготовката на личен състав и инфраструктура за посрещането на F-16. Отговориха и на въпроси – за обучението на пилоти и инженерен състав по усвояването на новата авиационна техника до условията на работа и живот в базата.

Бригаден генерал Радойски удостои бригаден генерал Русев с плакет на ВВВУ „Г.Бенковски“ за вниманието и съпричастността на личния състав на 3-а Авиационна база към повишаване качеството на авиационното образование.

Посланията на двамата командири към бъдещите пилоти и авиационни специалисти: учете се от такива емоционални и вдъхновяващи срещи като днешната, отделяйте време за себе си, за да се развивате и не забравяйте, че прекаленото самочувствие е враг.

"Орлите от Графа" поднесоха и авиационен поздрав към плевенчани, прелитайки над града след обяд!