Община Плевен се включва в кампанията "Да изчистим България заедно"

Мисия

11-09-2023, 17:44

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

От днес, 11 септември, местната управа осигурява безплатно ръкавици и чували за отпадъци

Община Плевен се включва в кампанията "Да изчистим България заедно", съобщиха от пресцентъра на местната управа. И тази година кампанията ще се проведе в подкрепа на каузите на най-голямото гражданско движение в света "Let’s Do It World". През 2023 г. Световният ден на почистването на планетата, в който България ще се включи за седми пореден път, ще се проведе на 16 септември.

Насловът, под който ще се проведе най-мащабната национална доброволческа инициатива у нас тази година, е "Готови сме!". Тя е насочена към усърдието и енергията, която влагаме в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата. През 2023г. именно най-малките жители на страната ни ще поведат България по пътя към опазването и по-отговорно отношение към природата, рамо до рамо със своите приятели, родители и всички нас.

От днес, 11 септември, Община Плевен осигурява безплатно ръкавици и чували за отпадъци на всички, които желаят да се включат в кампанията по почистване. Материалите се получават в стая 25 в сградата на Общината.

След провеждане на акцията чувалите със събраните боклуци могат да се оставят до контейнерите за битови отпадъци, за да бъдат извозени от отговарящата за съответния район почистваща фирма.