Отлага се началото на Есен Джаз Фест – Плевен`2023 заради деня на национален траур

Плевен

08-09-2023, 16:59

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Днешният 8 септември е ден за поклонение пред жертвите на водната стихия в община Царево

Отлага се началото на Есен Джаз Фест – Плевен`2023 заради деня на национален траур, съобщиха от пресцентъра на местната управа.

Ето какво информират оттам:

Днес в Плевен трябваше да е ден, в който да открием един от най-чаканите и авторитетни международни фестивали.

Днешният 8 септември е ден за поклонение. Поклонение пред жертвите на водната стихия в община Царево. Но и ден, който ни напомня, че най-големите ценности са човешкият живот, духовността, емпатията и съпричастността.

В израз на почит към загиналите официалното откриване на Есенния джаз фест Плевен’2023 няма да се състои тази вечер. Поднасяме съболезнования на техните близки.

Джазът е стил, който докосва сърцето. И му помага да надмогне болката в дни като днешния.

Тук, в Плевен, специално за Есенния джаз фест пристигнаха изпълнители от цял свят. Тяхната изява на плевенска сцена в следващите вечери ще е и в памет на загубилите живота си наши сънародници.

На 09 септември 2023 г., събота, от 19.00 ч. Петър  Салчев ще представи своя проект „Life lines“ заедно с Костас Магинас (китари), Росен Захариев (тромпет и перкусии) и Адам Сиагас (електро амбиенс). След това в 20.00 часа програмата продължава по предварителния сценарий с квартет Дюпа&Корназов и от 21.00 ч. с „Pop@Rock Meet,s Jaazz“.

На 10 септември от 20.00 часа на сцената в парка на Регионален исторически музей ще се качат трио „Класика и джаз“, от 21.00 „All Star Big Bend“ и от 22.00 ч. е „Завръщане“ – Romaneno Project.

Концертът „Love Songs Vol“ на Васил Петров (вокал), Йордан Тоновски (пиано), Христо Минчев (бас) и Кристиан Желев (ударни) ще е на 11 септември 2023 г., понеделник, от 20.00 ч.

Всички концерти са със свободен вход.