Разкриха плантация с канабис край Плевен, задържани са трима

Крими

04-09-2023, 09:59

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

160 килограма канабисови растения са иззети при спецакция от землището на село Евлогиево

160 килограма канабисови растения са иззети при спецакция от землището на село Евлогиево, Плевенско.

Вчера около 17:30 часа в хода на специализирана полицейска операция в гориста местност на територията на община Никопол е задържан в момент на грижи за канабисови насаждения 26-годишен. На място са установени 100 растения от рода на конопа, с размери от 110 см. до 225 см., с различна степен на вегетация, 50 метров маркуч за поливане, прикачен  в единия му край към изворна чешма, пластмасова фуния, две кофи от фасадна боя и 23 пластмасови саксии.

В 17:45 часа същия ден на около един километър от село Евлогиево служители на сектор "Криминална полиция" при Първо РУ- Плевен задържат 28-годишен и 59-годишен, за съпричастност към отглеждането на канабисовата плантация.

Общото тегло на тревистата маса е 160 килограма. Иззети са представителни проби в присъствието на поемни лица. Предстоят експертизи.

Тримата мъже са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Уведомен дежурен прокурор при РП - Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354 „в“, ал.1 от НК. Сезирана е РП – Плевен. Продължава работата по случая.